Mit ettél ma?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

A plusz kilók?

Fogalmam sincs, hogyan jöttek rám… Rohanás az életem, nincs is időm enni – mondod.

Pedig bekaptál egy vaníliás karikát,

miközben a gyerek tízóraiját csomagoltad az oroszlános papírszalvétába. A reggeli maradék virsli sem a kukában landolt, mert az a két falat, amit a srácok meghagytak, igazán nem árthat… Míg ők fogat mosnak, egy gyors kávé, aztán indulás a reggeli körútra: Marcit az isibe, Annácskát az oviba, Lacikával még beszaladtok a Lidl-be, mielőtt beadod a bölcsibe. Rudit kér, hát legyen, a kassza és a kocsi közötti úton Te is betolsz egyet.

Épphogy csak beesel a munkahelyedre.

Marika rögtön a hétvégi meggyes pitéjével kínál. Köszi, mondod, majd később eszem meg (az ebéd utáni kávé mellé éppen jó lesz, gondolod). Beloggolsz a gépre, nekiállsz, nyomod. Ránézel az órára jaj, már fél 11 – úristen de kell pisilnem, hát kiszaladsz, visszafelé nyomsz magadnak egy capuccino-t az automatából. Tök forró, úgy döntesz, inkább a gép mellett iszod meg. Nekiállsz, nyomod a melót ezerrel megint. Marika felbukkan: „nem jössz ebédelni?” Már ennyi idő van??? Lockolod a gépet, kidobod a kávéspoharat a sütimorzsás szalvétával együtt – ah, mindegy, majd nem eszem desszertet, gondolod.

Ebéd csirkemell, salátával.

Dejóóó, úgyis kimaradt a reggeli – még az ebédem is egészséges! Szupeeeer vagyok, mondod magadnak és a délutáni kávédhoz leveszel egy tiramisu szeletet a kantin hűtőpultjáról.

Délután kettő, majd elalszol.

Ideje kávézni, hűha, a tiramisu szeletet már a kantinból felfelé jövet a liftben betoltad – de nem az egészet, Klárika is megkóstolta, még mielőtt visszafordult, hogy „lányok, ez isteni, hozok én is magamnak!”

Marika, van még a meggyes pitédből? „Van, persze, két tepsivel sütöttem, tudtam, hogy kapós lesz!”

Fél 4, ideje indulni, össze kell szedni a gyerekeket.

Lacika sír, hogy neki banán kell, még jó, hogy Annácskáért menet, az ovi mellett ott van Bandibá’ zöldségese, gyorsan veszel is – akkor már minden gyereknek egyet-egyet. Ja, hogy 4 banán van egy fürtön? Persze, Bandibá’, az egészet elviszem.

Lacika örül, Annácska is majszolja, Marci is kér – most hova a csudába tegyem ezt az egyet? Összenyomódik a kistáskádban, mire hazaértek, hát inkább megbontod és megeszed.

Otthon szokásos rumli.

Már megint egy csomó mosnivaló van, pedig egész hétvégén mostál. A vasalnivaló halomban áll. Nekiállsz. Marci Annácskát kergeti, ne sikítsatok, szétmegy a fejem… A konyhában a gyógyszeresdobozban Algoflex után kutatsz, fel sem tűnik, hogy közben már a negyedik vaníliás karikát tolod be.

Vacsorát főzöl, jaj, hát nincs időm magamnak külön főzni, azt eszem, amit a gyerekek, ma éppen spagettit. Sok tejszínnel, sok reszelt sajttal, ahogy ők szeretik.

Vacsi után térülsz-fordulsz, az asztal és a mosogató között valahogy megint eltűnik a gyerekek maradéka – nem dobunk ki ételt, nagyanyám így tanította.

Fürdetés, meseolvasás.

Elaludtak. Végre. Hullafáradtan a kanapéra huppansz. Ma nincsen UEFA, így meg tudod fűzni a párod, hogy valamelyik felvett utazási műsort nézzétek. Indonéz szigetvilág – csodás, de jó lenne egyszer eljutni oda! – sóhajtod, és belekortyolsz a pohár borodba. Picit mérgelődsz, mert néhány sós mogyoró darabot megint leejtettél a kanapé alá a ropi- és a chipsmorzsák közé, amelyeket a pénteki porszívózás óta termeltél oda az esti tv-nézés közben…

Ha valaki megkérdezné, mi mindent ettél ma, mit mondanál?
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin