Mit ettél ma?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

A plusz kilók?

Fogalmam sincs, hogyan jöttek rám… Rohanás az életem, nincs is időm enni – mondod.

Pedig bekaptál egy vaníliás karikát,

miközben a gyerek tízóraiját csomagoltad az oroszlános papírszalvétába. A reggeli maradék virsli sem a kukában landolt, mert az a két falat, amit a srácok meghagytak, igazán nem árthat… Míg ők fogat mosnak, egy gyors kávé, aztán indulás a reggeli körútra: Marcit az isibe, Annácskát az oviba, Lacikával még beszaladtok a Lidl-be, mielőtt beadod a bölcsibe. Rudit kér, hát legyen, a kassza és a kocsi közötti úton Te is betolsz egyet.

Épphogy csak beesel a munkahelyedre.

Marika rögtön a hétvégi meggyes pitéjével kínál. Köszi, mondod, majd később eszem meg (az ebéd utáni kávé mellé éppen jó lesz, gondolod). Beloggolsz a gépre, nekiállsz, nyomod. Ránézel az órára jaj, már fél 11 – úristen de kell pisilnem, hát kiszaladsz, visszafelé nyomsz magadnak egy capuccino-t az automatából. Tök forró, úgy döntesz, inkább a gép mellett iszod meg. Nekiállsz, nyomod a melót ezerrel megint. Marika felbukkan: „nem jössz ebédelni?” Már ennyi idő van??? Lockolod a gépet, kidobod a kávéspoharat a sütimorzsás szalvétával együtt – ah, mindegy, majd nem eszem desszertet, gondolod.

Ebéd csirkemell, salátával.

Dejóóó, úgyis kimaradt a reggeli – még az ebédem is egészséges! Szupeeeer vagyok, mondod magadnak és a délutáni kávédhoz leveszel egy tiramisu szeletet a kantin hűtőpultjáról.

Délután kettő, majd elalszol.

Ideje kávézni, hűha, a tiramisu szeletet már a kantinból felfelé jövet a liftben betoltad – de nem az egészet, Klárika is megkóstolta, még mielőtt visszafordult, hogy „lányok, ez isteni, hozok én is magamnak!”

Marika, van még a meggyes pitédből? „Van, persze, két tepsivel sütöttem, tudtam, hogy kapós lesz!”

Fél 4, ideje indulni, össze kell szedni a gyerekeket.

Lacika sír, hogy neki banán kell, még jó, hogy Annácskáért menet, az ovi mellett ott van Bandibá’ zöldségese, gyorsan veszel is – akkor már minden gyereknek egyet-egyet. Ja, hogy 4 banán van egy fürtön? Persze, Bandibá’, az egészet elviszem.

Lacika örül, Annácska is majszolja, Marci is kér – most hova a csudába tegyem ezt az egyet? Összenyomódik a kistáskádban, mire hazaértek, hát inkább megbontod és megeszed.

Otthon szokásos rumli.

Már megint egy csomó mosnivaló van, pedig egész hétvégén mostál. A vasalnivaló halomban áll. Nekiállsz. Marci Annácskát kergeti, ne sikítsatok, szétmegy a fejem… A konyhában a gyógyszeresdobozban Algoflex után kutatsz, fel sem tűnik, hogy közben már a negyedik vaníliás karikát tolod be.

Vacsorát főzöl, jaj, hát nincs időm magamnak külön főzni, azt eszem, amit a gyerekek, ma éppen spagettit. Sok tejszínnel, sok reszelt sajttal, ahogy ők szeretik.

Vacsi után térülsz-fordulsz, az asztal és a mosogató között valahogy megint eltűnik a gyerekek maradéka – nem dobunk ki ételt, nagyanyám így tanította.

Fürdetés, meseolvasás.

Elaludtak. Végre. Hullafáradtan a kanapéra huppansz. Ma nincsen UEFA, így meg tudod fűzni a párod, hogy valamelyik felvett utazási műsort nézzétek. Indonéz szigetvilág – csodás, de jó lenne egyszer eljutni oda! – sóhajtod, és belekortyolsz a pohár borodba. Picit mérgelődsz, mert néhány sós mogyoró darabot megint leejtettél a kanapé alá a ropi- és a chipsmorzsák közé, amelyeket a pénteki porszívózás óta termeltél oda az esti tv-nézés közben…

Ha valaki megkérdezné, mi mindent ettél ma, mit mondanál?
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
sportoló nők

Csatlakozz TE is Facebook csoportomhoz, hogy ne maradj le semmiről!