Tégy MAGADÉRT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Mi a baj a 44-es méretű ruhákkal?

Semmi. És a 46-osokkal? Semmi. A túlsúllyal van a gond!

S hogy ezt miért írom? Azért, mert múltkoriban a csoportomban írtam és közzétettem egy rövid posztot, ami így szólt:

“Este van. Lassan 10 óra is elmúlt…  Csak ülsz kanapén, bámulod a tévét, közben már megint valami nassolnivalóval vígasztalod magad. Meg azzal, hogy ettől majd biztosan jobb lesz…

Most őszintén: HÁNYADIK ILYEN ESTÉD ez??? Jobb lett ettől valaha??? 

Egy frászt! Csak a ruhatárad kell folyton nagyobbra cserélned…

Az egyetlen dolog, amitől jobb lesz, ha TESZEL érte, TESZEL MAGADÉRT!

Le az ilyen frusztrált estékkel!!! Le az 44-es ruhákkal!!! Le a túlsúllyal!!!”

Erre a bejegyzésre érkezett aztán egy komment egy hölgytől, aki  megkérdezte, mi a bajom a 44-es ruhákkal, mert ő ezt a méretet hordja. Majd hozzátette, hogy ő messze nem tartja túlsúlyosnak magát.

Nem ismerem a hölgyet személyesen.

Ám egy valami biztos: ha átlag (mondjuk 165 centi) magas, és 44-es, 46-os ruhákat hord, akkor tuti, hogy túlsúlyos! És nem az a baj, hogy 44-es méretű ruhát visel, hanem az, hogy nem ismeri fel a saját túlsúlyát és annak kockázatait.

Te például tudod, hogy egy egészséges test hány százalék testzsírral rendelkezik? Vagy tudod-e egyáltalán, hogy a testednek hány százaléka zsír? És tisztában vagy-e azzal, hogy a felsőtesti és hasi zsír mennyire káros lehet az egészségedre?

A testedet nem amiatt kell átalakítanod, mert a külső annyira fontos. Az elsődleges szempontok, amik miatt fogynod kell, az EGÉSZSÉGED és az általános jó közérzeted. Ha a testösszetételed az egészséges tartományban mozog, számos betegség kockázata csökken, amelyeknek viszont akkor, ha túl sok testzsírral rendelkezel, automatikusan ki vagy téve.

Még valami: nem arról beszélek, hogy ha a plusz kilóiddal szereted a tested és elfogadod, sőt, számodra tökéletes, akkor ezen változtatni kell.

Hanem pontosan ennek ellenkezőjéről: ha NEM VAGY HARMÓNIÁBAN önmagaddal, ha frusztrálnak a folyamatosan, alattomosan felkúszó plusz kilók és centik, lehetőséged van VÁLTOZTATNI! Hiszen megérdemled, hogy jól érezd magad a bőrödben!

De ehhez Te is kellesz: ha elfogadni nem tudod, akkor TÉGY MAGADÉRT!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin